Skip to main content
Blog

Ce contine trusoul pentru biserica

By 30 ianuarie 2018iunie 27th, 2021No Comments

Fiecare regiune are traditiile ei, ca atare, recomandam viitorilor nasi sa consulte preotul inainte de botez referitor la necesar. Mai jos, va recomandam elementele care sunt, de obicei, incluse in trusoul de botez si anume:

  1. Lumanarea de botez va fi aprinsa de catre preot si tinuta de nanut pe toata durata slujbei, pentru a lumina drumul spre crestinare al copilului, lumanare de care se leaga o funda albastra daca se boteaza un baiat sau o funda roz sau rosie daca se boteaza o fetita
  2. Cu prosopul si sapunul daruite de nasi preotului acesta se spala inainte de a boteza copilul
  3. Sticluta cu mir e o sticluta in care e orice fel de ulei care va fi sfintit de preot si care va fi folosit pentru miruirea copilului
  4. Panza mir sau crasma este un alt element important din trusoul de botez pe care nanuta il foloseste ca sa stearga copilul dupa ce este scos din cristelnita. Aceasta panza se pastreaza si se foloseste a doua zi, cand imbaiaza nanuta copilul.
  5. Prosopul cu capison e folosit de nasa ca sa stearga copilul inainte de a-l imbraca
  6. Cu body nanuta imbraca copilul
  7. Prosopul de bumbac dublat cu capison e folosit pentru infasarea copilului
  8. Fasa e un alt element din trusou si reprezinta legatura bebelusului cu divinitatea
  9. Cutia pentru trusou – chiar daca acest element nu e obligatoriu, e mult mai practic si elegant de transportat trusoul de botez si hainutele copilului de acasa pana la biserica, dupa botez poate fi folosita pentru pastrarea amintirilor din primul an de viata sau alte lucruri si jucarii.
Open chat
1
Buna! Spune-ne ce te intereseaza si te ajutam sa faci alegerea potrivita! :)